.
Kattegræs og tilskud

Det er en god ide at tilbyde din kat kattegræs med et højt fiberindhold  Katte er af natur kødædere, så de spiser ikke græs for sin fantastiske smag. Det tjener snarere et medicinsk formål i deres kost. Kattegræs hjælper din kat med at få ryddet op i fordøjelsen. Katte vil spise græs for at befri deres fordøjelsessystem for alt de måtte have spist.

.
Kattegræs og tilskud – Hvorfor spiser katte kattegræs

Kattegræs og tilskud. Det er en god ide at tilbyde din kat kattegræs med et højt fiberindhold  Katte er af natur kødædere, så de spiser ikke græs for sin fantastiske smag. Det tjener snarere et medicinsk formål i deres kost. Kattegræs hjælper din kat med at få ryddet op i fordøjelsen. Katte vil spise græs for at befri deres fordøjelsessystem for alt det ubehagelige, de måtte have spist. Dette gælder også nedbrydning af overdrevne hårkugler, der sluges under pleje og ikke kan kastes op. Græs indeholder et stof der hedder cellulose, som får katten til at kaste op. På den måde kan den slippe af med alle uspiselige dele af deres bytte, såsom fjer, pelse og knogler.

Viser alle 10 resultater

 • Anti Hairball paste with Taurine

  Anti Hairball paste with Taurine

  69,95 kr.
  Tilføj til kurv
 • Trixie Kattemalt 100 g

  Trixie Kattemalt 100 g

  49,95 kr.
  Tilføj til kurv
 • Trixie Kattemalt 240 g

  Trixie Kattemalt 240 g

  69,95 kr.
  Tilføj til kurv
 • Trixie Kattegræs refill

  Trixie Kattegræs refill

  22,95 kr.
  Tilføj til kurv
 • Anibio Lakse Olie Kapsler

  Anibio Lakse Olie Kapsler

  169,00 kr.
 • Anibio Kokus Olie

  Anibio Kokus Olie

  169,00 kr.
  Tilføj til kurv
 • Whesco Premium Norsk Lakseolie. 2 størrelser

  Whesco Premium Norsk Lakseolie. 2 størrelser

  89,00 kr.139,00 kr.
  Se mere This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
 • ZooLac Propaste 60 ml

  ZooLac propaste 60 ml

  299,00 kr.
 • ZooLac Propaste 32 ml

  ZooLac propaste 32 ml

  249,00 kr.
  Tilføj til kurv
 • ZooLac propaste 15 ml

  ZooLac propaste 15 ml.

  149,00 kr.

Kattegræs hjælper din kat med at være sund og have en god fordøjelse.

En anden grund til, at katte spiser græs, kan skyldes ernæring. Katte har brug for fiber og andre næringsstoffer, kattegræs giver. For eksempel folsyre. Et vigtigt næringsstof til katte, som er nødvendigt for produktion af hæmoglobin i blodet.

Katte gør mange sjove ting

En af de store er at spise græs, ofte for at kaste det op bare et par minutter senere. Nu, efter måske århundreders mystik, tror forskere, at de ved hvorfor.

Forskere undersøgte mere end 1000 katteejere på internettet, der brugte mindst 3 timer om dagen på at se og hænge ud med deres kæledyr. Som mange katteforældre allerede vidste, er det en ekstremt almindelig adfærd at spise planter: Enoghalvfjerds procent af kattene spiste kattegræs mindst seks gange i løbet af deres levetid, hvorimod kun 11% aldrig blev observeret grumlende grønt.

Mange online forklaringer på græsædelse siger, at adfærden hjælper katte med at kaste op, når de føler sig syge. Men kun omkring en fjerdedel af græsædere blev observeret bagefter, og 91% af de adspurgte sagde, at deres kat ikke virkede syg, før den spiste kattegræs…….

Kattegræs og tilskud til din kat

I stedet er opkastningen blot et og andet biprodukt af at spise græs – ikke målet – siger forskerne. At spise planter er instinktivt og har en evolutionær fordel for katte – eller i hvert fald tidligere, rapporterer de i denne uge på den årlige stævne for International Society for Applied Ethology i Bergen, Norge. Deres teori – baseret på forskning i chimpanser og andre vilde dyr – er, at græsgumlen hjælper dyr med at udvise tarmparasitter (s. 106) ved at øge muskelaktiviteten i fordøjelseskanalen. Bortset fra har dagens katte sandsynligvis ikke længere disse parasitter. Forfatterne hævder, at strategien sandsynligvis først udviklede sig i en fjern forfader. (Forskerne testede ikke en anden almindelig antagelse: at spise græs hjælper katte med at kaste hårboller.)
Holdets råd til katteejere: Køb eller dyrk noget indendørs græs, som dine kæledyr kan tygge på. Dette vil give dem en chance for at udøve denne medfødte adfærd med en sikker kilde til giftigt planteliv. Og hvis din kat kaster op bagefter, kan du i det mindste trøste dig i din viden om, at det ikke var med vilje eller på trods af … sandsynligvis.

Katte er kendte for deres grundige hygiejne

Og det er klar der kommer lidt pels og hår med ind hver gang de vasker sig.
Gladkat har lavet en skøn side her, hvor du kan læse artikler om katte

 

DIN KURV
//
Din kurv er tom
0
//