Sådan tager du en hundesele på – En guide til korrekt selepåtagning

Sådan tager du en hundesele på - En guide til korrekt selepåtagningAt tage en hundesele på korrekt er afgørende for din hunds komfort og sikkerhed under gåture.
En hundesele er en praktisk og skånsom løsning i forhold til et halsbånd. I denne guide vil vi gennemgå trinene til at tage en hundesele på, så du og din hund kan nyde turene uden besvær.

At tage en hundesele på kan virke som en simpel opgave, men det er vigtigt at gøre det korrekt for at sikre din hunds velbefindende. Her er en trinvis vejledning til, hvordan man tager en hundesele på:

Find den rigtige sele

Start med at vælge en hundesele, der passer til din hunds størrelse og behov. Der er forskellige typer seler tilgængelige, såsom step-in seler, Y-seler og justerbare seler. Det er vigtigt at vælge en sele, der passer bedst til din hund og dens aktivitetsniveau. En korrekt pasform er afgørende for at sikre både komfort og sikkerhed.

Åbn selen

Hvis du har en step-in sele, skal du åbne selestropperne, så de danner en åbning, hvor din hund kan træde ind i selen. For andre typer seler skal du sørge for at justere remmene, så de er løse nok til at placere selen på din hund. Dette giver dig mulighed for at tilpasse selen til din hund, når den er klar til påtagning.

Få din hund til at stå stille

Bed din hund om at stå stille eller sidde roligt ved siden af dig. Dette gør det lettere at tage selen på. Beløn din hund med ros eller en godbid for at opmuntre den til at være tålmodig og samarbejdsvillig under selepåtagningen.

Placer selen på din hund

Hvis du har en step-in sele, skal du placere selen på gulvet foran din hund og bede den om at træde ind i selen med sine forben. Løft selen op over din hunds bryst og fastgør remmene på bagsiden af hunden. For andre typer seler skal du følge producentens instruktioner for korrekt påtagning og fastgørelse af selen på din hund.

Justér selen

Sørg for, at selen sidder behageligt og sikkert på din hund. Remmene skal være stramme nok til at forhindre selen i at glide af, men ikke for stramme, så de begrænser hundens bevægelse eller forårsager ubehag. Justér remmene, så de passer til din hunds kropsform og størrelse. Husk at kontrollere pasformen løbende og foretage eventuelle nødvendige justeringer. – Du kan finde flere tips her om hvor stramt en hundesele skal sidde … 

Test selen

Efter du har taget selen på, skal du sikre dig, at den sidder korrekt og sikkert på din hund. Prøv at give selen et let træk for at sikre, at den ikke glider eller løsner sig. Dette trin er vigtigt for at sikre, at selen er pålidelig under gåture og for at undgå utilsigtede situationer, hvor selen kan komme af.

Find vores udvalg af hundeseler her. 

DIN KURV
//
Din kurv er tom
0
//